Ο γραφικός δρόμος από την Αθήνα προς την Ολυμπία μέσω της Βυτίνας.

Συνιστούμε αυτήν τη διαδρομή εάν οδηγείτε μεσαίο και μικρό αυτοκίνητο. Δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε τις βραδινές ώρες όπως όταν ο καιρός είναι κακός. Μπορεί επίσης να έχετε μια μεγάλη στάση στη Βιτίνα και μια δεύτερη στάση στα Λαγκάδια. Θα λέγαμε ότι χρειάζεστε λιγότερες από 2 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη σήραγγα του Artemisio. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις πινακίδες για Ολυμπία, θα χρειαστείτε άλλες 2 ώρες από εκεί. Υπάρχει λιγότερη κίνηση και για τα τελευταία 80 χλμ ο δρόμος είναι στενός και κυρτός. Ωστόσο, το ταχύτερη και πιο χαλαρωτική διαδρομή από την Αθήνα καταγράφεται στον χάρτη που βλέπετε παρακάτω, με ελάχιστες στροφές και περισσότερη ασφάλεια.

Με αυτοκίνητο από Δελφούς

Η απόσταση μεταξύ της αρχαίας Ολυμπίας και της Αρχαίας Ολυμπίας είναι περίπου 250 χιλιόμετρα. Ο ελληνικός εθνικός δρόμος 48 / E65 συνδέει τους Δελφούς, την Ιτέα, το Γαλαξίδι, τη Ναύπακτο και βρίσκεται στον γραφικό Κορινθιακό κόλπο. Το Γαλαξίδι είναι ένα όμορφο μικρό λιμάνι και θέρετρο με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διάσημο ναυτικό μουσείο. Η Ναύπακτος έχει πληθυσμό 20.000 κατοίκων και ήταν ευρέως γνωστός από την αρχαιότητα ως ένα σημαντικό ναυπηγείο που αργότερα ανήκε στους Βενετούς. Είναι ένα πολύ καλό μέρος για τους ταξιδιώτες να κάνουν μια σύντομη στάση για ένα φλιτζάνι καφέ με ωραία θέα στον Κορινθιακό Κόλπο. Στα επόμενα 25 χλμ. Είναι η νέα γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου που συνδέει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο (Πάτρα) είναι η μακρύτερη καλωδιακή γέφυρα στον κόσμο (μήκους 2.880 μ.). Άνοιξε το έτος 2004 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό αριστούργημα της μηχανικής που είναι ορατό από μακριά ως μια θαυμάσια λευκή πώληση. Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού σας από αυτή τη γέφυρα στην Ολυμπία απαιτεί την προσοχή του οδηγού γιατί υπάρχουν πολλά σταυροδρόμια

Στα επόμενα 25 χιλιόμετρα βρίσκεται η νέα γέφυρα Ρίο - Αντίρριο που συνδέει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο (Πάτρα) είναι η μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα στον κόσμο (μήκους 2.880 μέτρων). Άνοιξε το 2004 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό αριστούργημα της μηχανικής που είναι ορατό από μακριά ως υπέροχες λευκές πωλήσεις. Από αυτήν τη γέφυρα στην Ολυμπία απαιτείται προσοχή από τον οδηγό, επειδή υπάρχουν πολλά σταυροδρόμια. Για το τελευταίο μέρος του ταξιδιού σας χρησιμοποιήστε τον παραλιακό αυτοκινητόδρομο και αγνοήστε προτροπή GPS για νότια της Πάτρας προς την ενδοχώρα.

Με το ΚΤΕΛ

Αρκετά υπεραστικά λεωφορεία καθημερινά από τον τερματικό σταθμό Πελοπόννησος Κηφισού 100, Αθήνα. τηλ: 210 5134111 & 210 5124910. Ταξιδεύετε στον Πύργο και υπάρχουν άμεσες συνδέσεις με την Αρχαία Ολυμπία. Το ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις 300 μέτρα μακριά από τη στάση λεωφορείων. Επίσης, μπορείτε να μας στείλετε ένα email εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με τα δρομολόγια λεωφορείων.